Ordas-tavak
Település: Sződliget
Régió: Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon: 06-30-214-33-70
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://ordasto.hu/
Vízterület nagysága: 5 ha
Adatlap frissítve: 2015-02-07 19:49:06
Forrás: http://ordasto.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.725614
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 19.195996

Általános ismertető
A 4 tóból álló tórendszer, melyet a Hartyán-patak táplál, a főváros közelségében, SZŐD és CSÖRÖG között található. Az állandó vízátfolyásnak köszönhetően a tavakat a normál tavakra elfogadott maximális 20 mázsa/hektár értékhez képest "kicsit"túltelepíthettük.A tiszta patakvíznek hála a halaink nagyon ízletesek.
A tavak alapvetően úszós horgászatra lettek kialakítva, de a Nagy-tavon lehetőség van finom szerelékes feeder, illetve picker botos horgászatra.

Az Öreg- tó 1,3 hektáros, patkó alakú, a Hartyán-patak táplálja vízzel, mélysége 2-3 m között változik. A tó 2014-ben teljesen megújult. A medret kikotortuk, a horgászpadkákat szélesítettük.A meglévő halállományt teljesen egészében kicseréltük benne, ami a 10 évvel ezelőtti fogások lehetőségével kecsegtet. A tavalyi zárás óta 66 mázsa 2,5-18 Kg közti pontyot telepítettünk. Tavasszal 6-12 kg közti pontyok, 2-4 kg közti tokok, compók, valamint süllők kerülnek még telepítésre. A tavon kizárólag úszós horgászat engedélyezett.

A Nagy-tó 2014-ben került kialakításra, vízfelülete 1,8 hektár. Vízmélysége 1,7-3,5 m közötti(mederképek a galériában). A tavat a megnövekedett hétvégi vendégszám miatt építettük. A halállomány is hasonlóképp alakul, mint az Öreg-tóban, de a kialakítása miatt- 4 db sziget van benne- a maximális halméret kisebb. A szezon végéig 90 mázsa 2-14 Kg közti pontyot, valamint tokokat, süllőket telepítettünk bele. Úszós készséggel az egész tavon, míg feeder, illete picker bottal kizárólag a kijelölt területen lehet horgászni, mely táblákkal van kijelölve.

A VIP-tó 2014-ben került kialakításra. A 100 m hosszú és harminc méter széles tóban egyszerre maximum 16 db számozott álláson lehet horgászni, kizárólag úszós készséggel. Vízmélysége 1,8-2 m.
141 db 7-24 kg közti ponty, 15 db 8-18 kg közti tok, valamint 12 db 8-20 kg közti amur található benne. Ezen felül a szaporulat meggátolása érdekében megfelelő számú csuka és süllő is került bele.
Az állásokat telefonon keresztül lehet előre lefoglalni. A tavon kötelező a megfelelő méretű pontymatrac és merítő(minden bérelhető a tónál).

A Harcsás-tó 2014-ben lett kialakítva, vízmélysége 1,8-2 m. A tóban 0-5-12 kg közti szürke-harcsák, időszakosan afrikai harcsák, 0,5-10 kg közti pontyok, valamint keszeg-kárász található.Horgászat Árak
Általános horgászrend
http://ordasto.hu/index.php#hazirend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Sződliget (Környéke)
Település: Csörög
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók