Omszk tó
Település: Budakalász
Régió: Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.obudahe.hu/
Vízterület nagysága: 15 ha
Adatlap frissítve: 2016-04-25 17:54:52
Forrás: http://www.obudahe.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.620153
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 19.061730

Általános ismertető
Az OMSZK TÓ bemutatása:
A tó keletkezése nagyon hasonló a Luppa tavak kialakulásához. Itt is több kisebb kisebb-nagyobb gödör volt, melyek az idő múlásával megteltek talajvízzel. Az első telepítést itt is az 1965-ös árvíz végezte el. A sóder kitermelése a 60-as években kezdődött és ekkor alakult ki a tó jelenlegi állapota. A víz mélysége változó 1m és 8m között az átlagos mélység kb. 3m a tó nagysága kb. 15 ha. Sajnos a víz minősége nem volt túl jó, ennek oka a csatorna rendszer hiánya és különböző tisztítatlan vízbevezetések voltak. A rendszerváltozás után a Budakalászi Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett a tó vízminőségének a javítására. Kiépítették a csatorna hálózatot, megszüntették szennyvíz befolyásokat. Az intézkedések hatására a tó vizének állapota folyamatosan javult.
A tó egy részét kb. 10 éve bérlik sport (Wakeboart) tevékenységre. Ez nagyban hozzájárul a víz oxigén ellátásának növeléséhez.
A tó horgászati szempontból szabad víz volt, miután hasznosítója nem volt. A tavat nem telepítette senki, ennek ellenére a szép számban lehetett itt halat fogni. Érdekesség, hogy szinte minden féle őshonos és nem őshonos fajta is megélt és természetes módon tudott szaporodni a tóban. A tó faunájában egy rendkívül jó sporthal a pisztráng sügér is megtalálható, mely a pergető horgászok kedvenc hala.
Az ÓBUDA-KALÁSZ HE. 2010 évben vette fel a kapcsolatot a Budakalászi Önkormányzattal a tó haszonbérbe adásával kapcsolatban. Az egyesületünk taglétszámának a felét budakalászi horgászok adják, ezért is gondoltuk, hogy megpróbáljuk a tavat üzemeltetni. Az Önkormányzat részéről maximális támogatást kaptunk és jelenleg is kapunk. Először halászati vízterületté nyilvánítottuk a tavat majd az Önkormányzat megkérte a halászati jogot is, melyet az egyesületünk haszonbérbe megkapott. Ezek után megkezdtük a tó tudatos, intenzív telepítését. Döntően pontyot és keszegféléket telepítünk. Védjük a vizekben lévő hal állományt, továbbá a halak ívó helyeit. Rendszeresesen a tó környékén szemét gyűjtést végzünk. Elviteli tilalmat rendeltünk el a pisztráng sügérre és a compóra.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Budakalász (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók