Mosoni Duna
Település: Győr
Régió: Győr-Moson-Sopron megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://bajcshal.hu/
Vízterület nagysága: 500 ha
Adatlap frissítve: 2017-10-14 15:18:21
Forrás: http://bajcshal.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség:
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.712997
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 17.621599

Általános ismertető
A Duna déli fattyúága a Mosoni-Duna, amely a szlovákiai Oroszvár és Dunacsún között ágazik ki a Dunából. Hangulatos folyó, amely végigkanyarog, a Szigetköz déli oldalán, majd Véneknél tér vissza a Dunába. Magyarországi szakasza 121.5 km, Győrnél ömlik bele a Rába és a Rábca.
A Mosoni-Duna vízrendszere a Lajta folyó, a Lajta bal parti csatorna és a Lajta jobb parti csatorna dombvidéki vízgyűjtőjét, valamint a Rábca vízgyűjtőjét foglalja magába. A Lajta magyarországi vízgyűjtő területe 71,2 km². Ezen területen a folyó alsó-szakasz jellegű, kis esésű. A Rábca teljes vízgyűjtő területe 4 886 km².A szabályozás előtt a Duna árhullámai szabadon folytak a medrében, gyakran pusztítottak Győr környékén. Ezért a Mosoni-Dunán alsó szakaszán a győri oldalon Vénektől Mecsérig, a szigetközi oldalon a torkolattól Dunaszentpálig árvízvédelmi töltéseket építettek. A szabályozáshoz tartozó munka volt az Iparcsatorna megépítése is. Az 1980-as években Győrnél elvégezték a „püspökerdei átmetszést”, amely a Szúnyog-sziget keleti végétől indulva, délkeleti irányban nyílegyenesen vezet a Rábca torkolatához. Az „új” meder hossza 2200 méter. Az új folyószakasz 2,5-3 méter mély. A Mosoni-Duna egész hosszában horgászható, az egyetlen kivétel a Rábca és a Pataházi- csatorna befolyása közötti szakasza.
Holtágai is fontos szerepet kapnak, sok faj ott ívik, majd gyarapítja a folyó halállományát
A fogási körülmények - a vízállástól és a halak vonulásától függően - változóak. Fő halfajták a keszegfélék, de horogra kerül márna, aranykárász, paduc, balin, ponty, csuka, süllő és harcsa is, télen a menyhalazás is eredményes lehet. A horgászmódszerek közül keszegfélékre a hosszú rakós- és spiccbotos úszós horgászat az eredményes, folyóvízi fenekezés közül a féderes nyerő, de balinra, jászra, süllőre, harcsára pergetve érdemes horgászni.
Csaliként csonti, giliszta, pióca, élő kishal, halszelet és műcsali egyaránt eredményes lehet. Etetőanyagként kereskedelemben kapható, vagy saját készítésű őrlemények használhatók. A legnagyobb esély a fogásra, több kiváló szakasz mellett - a Mosoni-Duna Győr előtti része, mivel ezen a szakaszon a halak a vonulási útvonalak miatt nagy csoportokban fordulnak elő. Egyes fajok a mélyebb Rábába vagy Rábcába, mások viszont a Mosoni-Duna holtágaiba vagy a nagy Duna irányába folytatják útjukat. A Bagoméri-ágban elvétve még kecsegét is fognak, mert ez a manapság már ritka hal az ág kavicsos medrét nagyon kedveli. Az állóvizű, növényzettel sűrűn benőtt ágakban kiváló lehetőség nyílik pontyozásra, csukázásra, a partszéli fás, akadós területek, süllőket rejtenek. Néhány kivételtől eltekintve a Mosoni-Dunában megtalálhatóak a Duna szigetközi szakaszán általában előforduló halfajok.
Számos kemping és táborozóhely található a Duna-ág mentén, az egyik legszebb táborhely Dunaszigetnél található.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Győr (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók