Magyarszecsődi-kavicsbányató
Település: Magyarszecsőd
Régió: Vas megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://vasihorgasz.hu/vizek/13.htm
Vízterület nagysága: 9 ha
Adatlap frissítve: 2016-09-03 09:06:41
Forrás: http://vasihorgasz.hu/vizek/13.htm
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.028528
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 16.634233

Általános ismertető
Víztípus: kavicsbányató
Terület (ha): 9
Átlagmélység (m): 2
Fenékviszonyok: kavics
Akadók: Egyes területen igen, de nem jellemző.
Növényzet: nád-sás, füzesek, bokrosok
Halak:
ponty, amur, süllő, harcsa, compó, keszegfélék, kárász
Horgászidőszak: 00-24
Szabályok: Megyei Horgászrend
Csónakhasználat: nincs
Info: Sipos Károly halőr:06 70 33 99 705;
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, 06 94 506 835;

A több mint 20 éves tó a kavicsbánya múlt ellenére nagyon vadvíz jellegű. Elsősorban a bányászatnak köszönheti ezt a tulajdonságát. A tó egyenletlen parttal és mederviszonyokkal rendelkezik. A félszigetekkel tagolt part, medencékkel, öblökkel, szorosokkal színesített medret alakított ki, melyben még szigeteket is találunk. A víz mélysége 1-3 méter között változik, a fenék már-már hullámos. Az átlagos mélység 2 méter, igazságosan elosztva a vízterület egészére. A legmélyebb rész a déli part közepe tája előtt található agy sziget magasságában. Itt egy kb. hét méter mély gödörre lelhet az élelmes horgász, amely kedvelt harcsázó terület. A déli oldalt részesítik előnyben a horgászok, mert ez az egyik legszélesebb terepet kínáló terület. A fenék sóderes, mely némi iszapot magára vett az évek során. keleti öböl keleti oldala felől nézve a szigetek előtt egy zátony húzódik a partszegéllyel szinte párhuzamosan. (Pontos helymeghatározása: A tóhoz érkezve balra (tehát kelet felé) indulva, a part vonalát követve az út rövidesen jobbra kanyarodik, majd egy parkolónál véget ér. Itt találunk egy fahidat. A hídon áthaladva az első állás már egy beljebb ugró partrészen, kiszögellésen található. Innen 1 óra irányába elnézve - ideális fényviszonyok között - megsejthető egy vízfelszín alatt húzódó sánc, mely egészen hosszan vonul végig előttünk. Talán akkor található meg legjobban, ha egy kis szél fodrozza a vizet, és a zátony felett kontrasztosan megváltozik a hullámok jellege.) Ez tavasszal és nyáron gyakran horgászott hely, állítólag még a süllők is kiszaladnak oda esténként, de termetes amurt is lehet ott látni. Az izgalmas területek legizgalmasabbika, a szigetek adta lehetőségek tömkelege a csónakos horgászat tilalma miatt sajnos nem deríthető fel teljesen. A szárazföld felől persze körbehorgászható. Akadnak még más érdekes, izgalmas szinte karnyújtásnyira szűkülő tórészletek. Pedig még vissza van a nyugati terület. A tavat rengeteg bokor, kis sziget és félsziget övezi emiatt rendkívül változatos.

Elkészült a Magyarszecsőditó meder -és iszap térképe
A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének horgászati kezelésében és tulajdonában lévő Magyarszecsődi tavon a Szövetség, a Körmendi Munkás Horgász Egyesület, valamint a Körmendi Határőr Sporthorgász Egyesület megbízásából Lajos Tibor medertérkép készítéssel foglakozó szakember 2014. május 2-án egész napos adatfelvételt végzett. A felmérés célja volt, hogy a tómeder mélységeinek és iszap lerakódásainak feltérképezése megtörténjen a jövőbeni medertisztításhoz, eltávolítandó iszap mennyiség meghatározásához. Az elkészült térkép minden pecásnak a horgászat megkezdése előtt kiváló segítséget jelent a horgászmódszerhez igazodó hely kiválasztásában.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
8-as főút (kelet) felől - Vasvár - Rábahídvég - Egyházashollós - Molnaszecsőd - Magyarszecsőd után - a főútról balra látható kamion-depónál balra - a parkolón át egyenesen tovább a földúton. A víz körbejárható, ill. a főútról két másik földes leágazás felől is elérhető.
Térkép
Cím
Helyszín: Magyarszecsőd (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók