Kozármislenyi horgásztó
Település: Kozármisleny
Régió: Baranya megye
Kapcsolattartó: Halőrház telefonszáma:
Telefon: 06-30/353-7564
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.kozarmislenyito.hu/
Vízterület nagysága: 3.6 ha
Adatlap frissítve: 2014-04-26 20:17:14
Forrás: http://www.kozarmislenyito.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség:
Behordás engedélyezett:
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 46.029598
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 18.282005

Általános ismertető
A Kozármislenyi Petőfi Horgászegyesület 1975-ben alakult a korábbi termelőszövetkezeti tó tulajdonjogának megszerzése után. A tagok több éves kemény munkájának eredményeképpen ma egy megyehatáron túl is ismert közkedvelt pihenőhellyé vált.

2001-ben a tó teljes területén kotrást és 0,8 hektárnyi bővítést végeztünk, így a horgászható vízfelület 4 hektárra nőtt. Nőtt a vízmélység, amely ma átlagosan 1.4 méter, de vannak 2 méternél mélyebb árkok is. Épült egy sziget is, melyről a belógó rekettyebokrok a szürkeharcsák és süllők kedvenc tartózkodási helye, a víz feletti terület a változatos madárvilágnak ad költő és pihenőhelyet. Tavunkat a közeli völgyből érkező patak és a tó saját! forrásai táplálják, vizünk kiváló minőségű. A nyári nagy melegekben szellőztető és vízforgató berendezéssel biztosítjuk a jó horgászati lehetőséget.

A tó halállománya a telepítéseknek és az őshonos halfajták visszatelepítésének köszönhetően igen változatos. Mint első számú horgászhal a ponty dominál, a tükrös és pikkelyes változata mellett megtalálható a KOI ,melyből a legnagyobb kifogott példány 22 kg felett volt, a 8 -10 kilós példányok rendszeresen horogra akadnak. Folyamatosan pótoljuk a tó amur állományát,melyek méretüknél fogva maradandó horgászélményt nyújtanak. A ragadozó állománnyal sem kell szégyenkezni, fogható szürkeharcsa ( házi rekord 37 kg),süllő( házi rekord 5,4 kg), és gyönyörű csukák (házi rekord 8,5 kg). A meleg idő beálltával rendszeresen telepítünk afrikai harcsát 2 – 4 kg átlagsúllyal. Mindemellett nem feledkezünk meg az úszós horgászokról sem, bőven van kárász- 1 kg feletti példányok is- és a keszeg szinte minden változata.

A tó partján a horgászhelyek szilárd burkolatú ösvényen közelíthetők meg. A mozgáskorlátozottak akadály mentesített úton juthatnak el a részükre biztosított helyekre. A tó területén foglalt hely nincs! Esőbeállók, padok, az éjszakai horgászatnál a part teljes kivilágítása teszik komfortossá a horgászatot. A tóparti halőrházban a nap bármely szakában váltható napijegy , amely tartalmazza a tavon való horgászat kötelezően betartandó előírásait. Várjuk kedves Vendégeinket az év minden napján május 1-től október 31-ig éjjel - nappal, október 31-től május 1-ig napkeltétől - napnyugtáig.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Kozármisleny (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Kozármislenyi tó
Kozármislenyi tó
Kozármislenyi tó
Kozármislenyi tó