Kistolmácsi-tó
Település: Letenye
Régió: Zala megye
Kapcsolattartó: Zalaerdő Zrt
Telefon: 06 93 544-901
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://zalaerdo.hu
Vízterület nagysága: 11 ha
Adatlap frissítve: 2013-02-23 12:28:59
Forrás: http://zalaerdo.hu
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség:
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett:
A bojlisállások különálló horgászhelyek:
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 46.492543
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 16.743379

Általános ismertető
A Kistolmácsi-tó festői környezetben várja a kirándulókat Letenye és Bázakerettye között. Megközelíthető közúton gépkocsival vagy autóbusszal, illetve a tó északi végénél található a Csömödéri Erdei Vasút végállomása, mely Lenti és Kistolmács között közlekedik menetrend szerint.

A 11,2 hektár nagyságú víztározót a Zalaerdő Zrt. jogelődje, a Zalai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság létesítette 1989-ben, jelenleg a Zrt. Letenyei Erdészete kezeli. Kistolmács község határában az 1980-as évek közepén olaj és szénhidrogén kutatás következtében egy geológiai robbantás által nagy hozamú forrásvíz tört a felszínre. A tó e forrás, valamint a Béci-patak felduzzasztása által keletkezett. Átlagos vízmélysége 1-7 m között változik, körben erdő és nádas övezi.
A tó partján kiépített szabadstrand található, ahol jó idő esetén egész nap lehetőség van strandolásra. Napijegy váltásával természetesen horgászni is lehet, a tó változatos halállománya remek szórakozást nyújt a kikapcsolódásra vágyóknak. Elsősorban ponty és keszegfélék a fogható fajok, ragadozók közül pedig süllőt telepítettek 2009-ben. A tó rekonstrukciós munkálatai 2008-ban véget értek.
A tó közelében lévő Kistolmácsi vadászházban szálláshely foglalására is lehetőség van. A szálláshellyel, illetve a horgászati lehetőséggel kapcsolatban honlapunkon talál bővebb információt, illetve a Letenyei Erdészetnél lehet érdeklődni.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
HORGÁSZREND
Érvényes 2009. március 01-től a Kistolmácsi-tóra

A horgászvízen az érvényes tilalmi idők kivételével minden nap lehet horgászni napkeltétől napnyugtáig. Minden horgász köteles a horgászhelyét tisztán tartani és a keletkezett szemetet elszállítani. Tilalmi idők és méretkorlátozások a fogási napló szerint, kivéve a compó, amely nem fogható.

Mennyiségi korlátozások
Felnőttek naponta 2 db-ot foghatnak a méretkorlátozással védett halakból (kivéve compó), egyéb halból naponta 2 kg fogható. Ifjúságiak és kedvezményezettek naponta 1 db-ot foghatnak a méretkorlátozással védett halakból (kivéve compó), egyéb halból naponta 2 kg fogható.

Tilalmak a Kistolmácsi-tóra
A tavaszi haltelepítések után 7 nap általános tilalom, az őszi haltelepítés után (várhatóan október, november) általános horgászati tilalom következő év március 01-ig .

A zsilipről, a töltésről és a Kozár-forrásnál a táblákkal jelzett területen tilos horgászni. Tilos a horgászat a strand területén is, amikor a fürdőzők a vízben vannak. A halak etetése csak szemes takarmánnyal és ezek darájával lehetséges, tápokat használni tilos. Az 1x1 méteres csalihalfogó háló használata tilos. A halakat a kifogás után, a horgászat befejezéséig szákban kell tartani. Tilos a lékhorgászat, a csónak használata, horgászstég, állás és foglalt hely nem létesíthető. A tó körül sátorozni, gépkocsival a vízpartra lehajtani tilos. Aki a horgászhelyét elhagyja, készségeit köteles a vízből kivenni, azok őrzésével másokat nem bízhat meg.

NAPIJEGY KAPHATÓ
Kistolmács: Fortuna vendéglő, Petőfi u. 43 Telefon: 93/343-750
Letenye: Zalaerdő Zrt. Erdészeti Iroda Letenye József A. u. 10
Letenye: Mura Horgászbolt
Nagykanizsa: Szúnyog horgászbolt, Kalmár u. 7. Telefon: 93/510-263
Környék leírása
Megközelíthetőség
A tó Letenyétől 12 km-re, a Letenye - Bázakeretye közút mellett, Kistolmács falutól északra található.
Térkép
Cím
Helyszín: Letenye (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
1
2
3
5
Légi felvétel