Győrújfalu - Kavicsbányató
Település: Győrújfalu
Régió: Győr-Moson-Sopron megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://szigetkoz-he.fw.hu/
Vízterület nagysága: 15 ha
Adatlap frissítve: 2013-11-03 11:16:34
Forrás: http://szigetkoz-he.fw.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.715017
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 17.584065

Általános ismertető
Győrtől alig 4 km-re, Győrújfalu határában található a 15 ha kiterjedésű helyenként kb. 25 méter mélységű, türkizkék színű, szinte iható tisztaságú tó. Hatalmas víztömegével uralja a tájat, területe még mindig nő, hisz folyamatos művelés alatt áll.
A Szigetköz H.E. vezetői már az 1950-es években felismerték, hogy a kavicsbányák horgászszempontból fontos tényezővé válnak, ennek megfelelően a tó horgászati joga több, mint 50 éve az egyesületé. Győr és a szigetközi községek közelsége vonzerőként hat, így nem csoda, hogy innen érkezik a legtöbb horgász a tó partjára.
A tó hallal való telepítése már az első években megkezdődött és azóta is éves rendszerességgel történik, ennek köszönhető, hogy jó eséllyel lehet csukára, süllőre, pontyra és keszegfélékre horgászni, de a horgászok elmondása alapján több, igen jelentős méretű harcsa is lakja a tavat.
Pontyra a fenekező önetetős módszer a legelterjedtebb, nyáron a bojlizás is egyre népszerűbb. Legnagyobb ponty, amit a tóban fogtak 25 kg-os volt, de évente több 10 kg feletti példány is horogra kerül. A süllő és a csuka horgászata nem olyan aktív mint a pontyé, de aki e két rablóhalra megy, a rendszeres telepítésnek köszönhetően nem fog csalódni.
Pontyra az erős, közepesen erős 150-200 gr dobósúlyú 3,5 méter hosszú teleszkópos horgászbot, bojlizó bot, peremfutós orsó 0,25-0,30-as damil, önetető, páternoszteren 1-2 horog, főzsinór végén közepes nagyságú pontyozó horog a leggyakrabban használt felszerelés. Csali lehet kukorica, csonti, giliszta, bojli, etetőanyag a kukorica, búza, darált keverék, ízesítéssel. Csukára, süllőre a legjobb az úszós vagy a fenekezős módszer élőhallal, halszelettel.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Megközelíteni Győrből a szigetközi úton lehet, a Győrujfalu végét jelző helységtábla után balra kell fordulni és kb. 500-600 méter megtétele után balra található a nagy kiterjedésű kavicsbánya tó.
Térkép
Cím
Helyszín: Győrújfalu (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Győrújfalú kavicsbányató
Győrújfalú kavicsbányató