Fadd-Dombori
Település: Fadd
Régió: Tolna megye
Kapcsolattartó: halőr: Liszbauer Tamás
Telefon: 06-70/579-6559
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.dombori.eu/
Vízterület nagysága: 220 ha
Adatlap frissítve: 2015-07-21 12:03:35
Forrás: http://www.dombori.eu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség:
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 46.443254
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 18.862266

Általános ismertető
Tolna megye legnagyobb horgászvize a fadd-dombori holtág. A 220 hektáros terület elsősorban óriásharcsáiról híres - Kuperczkó István faddi horgász sokáig tartotta az Európa- illetve a magyar rekordot az 1986. június 26-án fogott 95 kiló 80 dekás szürkeharcsájával, az elmúlt időszak legnagyobb fogása pedig Dobó Szabolcs nevéhez fűződik, zsákmánya a képen látható 76 kilós harcsa volt.

Azonban a fő hal Domboriban is a ponty (a helyi rekord 18 kg), amibol több mint száz mázsát telepítenek évente. Jelentős az amur-, a busa- és a tervszerű telepítésnek köszönhetően jelentős a fehérhal-állomány is. Ragadozó fajtákból sincs hiány: a harcsa mellett süllő és csuka is sűrűn horogra akad. A holtág hossza kb. 14 km, átlagosan 180 méter széles - látható, hogy csónakos területben nincs hiány. Akadnak sekélyebb részei is, de sok helyütt jellemzően 2,5 métertől hét-nyolc méterig mélyülhet. Mint a legtöbb régi holtág ez is már jócskán feltöltődött hordalékkal, (főként a felső szakasz) medrét vastagon borítja az iszap, azonban nem mindenhol. A kajak-kenu pályát ugyanis megkotorták korábban, így itt egyenletesen mély, kemény az aljzata - kiváló süllős helyDombori - horgászat.


A kiemelt üdülőterületen az országos horgászrend érvényes. Éjszaka is lehet horgászni. Sokan csónakból hódolnak szenvedélyüknek, így felkereshető a medernek a hínárfolt és a nádfal előtti része is.Aki úgy látogat ide, hogy még nem ismeri a vizet, annak érdemes eleinte az üdülőteleppel szembeni nádas szélében próbálkoznia, esetleg egy úszós szerelékkel békéshalra és egy úszóssal a csukákra számítva. A kajak-kenu pálya egyenese mélységévelés kemény medrévelnagyszerű hely dévérezésre, a kárászok a nádhoz közelebb akadnak. A harcsákat fenekezve, úszózva, pergetve, szinte az összes technikával kergethetjük. Érdemes mindenképpen a helyieknél érdeklődni, hogy az adott időszakban éppen mi a legígéretesebb módszer, ugyanis a bajszosoknál néha elég rapszodikus a kapókedv. Csaliként lótetű, kárász, pióca, valamint nadály ajánlott. Az utóbbi években újra elszaporodott a törpeharcsa, így gyakori zsákmánnyá vált.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Fadd (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Molnár Zoltán fotója