Duna Fővárosi szakasza
Település: Budapest
Régió: Budapest
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://horgaszbpszov.hu/
Vízterület nagysága: 500 ha
Adatlap frissítve: 2013-11-16 15:43:26
Forrás: http://horgaszbpszov.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.496843
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 19.042524

Általános ismertető
Bármilyen meglepő, a Duna fővárosi szakasza halbő. Fő halai a márna, a paduc, a jász és a keszegfélék széles sora, de becserkészhető a harcsa, a balin, a süllő, sőt kecsege, ponty is. Jellegzetes haltanyák a telelők és az "önetetett" szennyvízkifolyók, de etetéssel bármely alkalmas részen eredményesen horgászhatunk. A jobb parton ajánljuk az Árpád híd alatti telelőt, a Kolosy téri, a Bem József téri, a Batthyány téri kifolyókat, az Ördögárok deltáját, a műegyetemi kanálisokat, a Kopaszi-gát végét és a budafoki partost. A bal parton cserkészni érdemes.

Végig a jobb parton. Az 1622-es fkm-nél ömlik a Dunába a Benta-patak. A Dunamenti Hőerőmű melegvizével egyesülve hosszú területen vonzó a legkülönfélébb halfajok számára. Népszerű téli-nyári horgászhely. Az Ercsi szakadt partos mederesése süllőtanyákat rejt. Sinatelep szakadt kőrézsűje és kisvíznél a Váli-patak előtti zátonyrézsű süllőző hely. Az 1603-as fkm alatti Parasztok-szigete keszegfélék, márnák, süllők tanyája.

A bal parton mindössze a két szigetújfalui kőrugany érdemel említést: süllőit, harcsáit, balinjait horgásszák.

A Duna Rajkánál lép be Magyarországra és Mohács város alatt hagyja el az országot. Középszakasz jellegű, azaz elsősorban a márna, másodsorban a dévér szinttájba sorolható. Ennek megfelelő a halállománya is. Duzzasztás a magyarországi szakaszon nincs. Legnagyobb szigetei a Szentendrei sziget, amely Budapest fölött ér véget és a Csepel sziget, amely a főváros déli részénél indul. Utóbbi bal oldala melletti ága a Ráckevei Duna-ág, amely felül a Kvassay, alul a Tassi zsilippel van elzárva, tehát állóvíz jellegű. Ez a 60 km-es vízszakasz a magyarországi Duna legintenzívebben halasított része. Fő halai a ponty, az amur, a dévér, a balin, a süllő, a csuka és a harcsa.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
A Duna fővárosi szakaszának horgászrendje 2013. évre
Üdvözöljük a Duna fővárosi szakaszán, kívánjuk, hogy kellemesen töltse el nálunk szabadidejét. Ezért kérjük, hogy a viták elkerülése érdekében horgászata alkalmával az alábbiakat tartsa be.
Az állami horgászjegy és a területi engedély birtokában a horgász jogosult a DUNA Szentendrei szakaszán a 0 fkm. és az 1.-es fkm., a Duna 1630-1657 fkm. közötti szakaszán, valamint a Rókás és a Háros körüli vízálláson, az ?Újpesti?, és a ?Foka? öblökben horgászni.
Az engedély nem érvényes a Szabadkikötő I-II-es kereskedelmi medencékre, valamint a Lágymányosi, Hárosi, és a Petróleum öblökre.
Felnőtt horgász egy időben két, míg ifjúsági és gyermek horgász 1 db horgászfelszereléssel horgászhat. Felnőtt horgász az engedély birtokában naponta 3 db békés nemes halat 1 db ragadozót és 5 kg egyéb halat foghat meg. Ifjúsági és 65 éven felüli horgász az engedély birtokában naponta 2 db békés nemes halat 1 db ragadozót és 3 kg egyéb halat foghat meg. Gyermek horgász az engedély birtokában naponta 1 db nemes halat és 3 kg egyéb halat foghat meg. A nemes hal fogását a horgász készség ismételt visszadobása előtt a fogási naplóba kötelező beírni. A halőr az ellenőrzése során átvizsgálhatja a horgász csomagjait és az autóját. A horgász a horgászhelyet köteles tisztán tartani. A halászati őrön kívül a Dunai Vízirendészet rendőrei is ellenőrizhetik a horgászt.

A szabályok megsértése szabálysértési feljelentést von maga után, mely 10.000 ? 500.000 Ft. közötti pénzbüntetéssel sújtható!
Budapest, 2013.01.03.
Horgászegyesületek Budapesti Szövetsége
Környék leírása
Ajánlott olvasmány !
http://horgaszat.hu/blogok/dunai-horgaszkalauz-a-fovaros-hatarai-kozott
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Budapest (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Duna
Duna
Duna
Duna
Duna
Duna