Bujtosi tavak
Település: Nyíregyháza
Régió: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet:
Vízterület nagysága: 9.7 ha
Adatlap frissítve: 2016-12-18 10:11:26
Forrás:
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett: Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 47.961673
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 21.729462

Általános ismertető
A Bujtosi tavak mesterségesen kialakult képződmények a város észak-keleti oldalán. Bár a terület mindig mocsaras volt, a tavak kialakulásához a téglagyártási és vályogvetési tevékenység járult hozzá. a 12 hektáros területen 6 tóból álló tórendszer található, amelyen 1997-ben pályázati keretből rekultivációt végeztek. Ennek eredményeként sikerült a tavak kotrását, nádvágását elvégezni, valamint a vízpótlás biztosítására rétegvíz kutakat fúrni. A tó így alkalmas lett horgászásra, vízibiciklizésre, korcsolyázásra és jégkorongozásra is.

A tavak között vörös salakkővel bicikli utakat és sétányokat alakítottak ki.. Szinte az egész tó területe bejárható biciklin, és a sétányokon romantikus élményeket tölthetnek a párok. A sétányok mellett több helyen is padok lettek elhelyezve, hogy a fáradt bámészkodó megpihenhessen. Figyeltek a tópart tisztán tartására is, ezt sűrűn elhelyezett, igényesen kialakított szemetes kukák jelzik. A tó elejében még egy szökőkút is helyet kapott, mely az éjszakai órákban csodálatos élményeket nyújt. Az eddigi gyalogos akadályokat fahidakkal oldották meg. Így bizonyos szakaszokon a tó egyes részein is átkelhetünk.


És hogy teljes legyen a kikapcsolódás: a fiatal korosztálytól kezdve az idősig. A tó elejében, kör alakban fákkal körbevett igényes bográcsozó és szalonna sütő helyek lettek kialakítva. A fák koronái biztosítják, hogy a legmelegebben is jól érezzük magunkat ha családosan érkezünk. A főzőhelyektől nem messze pedig egy Uniós szintű játszótér van kialakítva, hogy a legfiatalabbak se unatkozzanak. Fa játékok, homokozók és egy focipálya kap helyet ezen belül.
Horgászat Árak
Kezelő: Bujtosi Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület
Kezelő telefonszáma: 06-30 515-25-94
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Nyíregyháza (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók