Beljanski raj
Település:
Régió: Szerbia
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.beljanskiraj.com/
Vízterület nagysága: 15 ha
Adatlap frissítve: 2013-02-23 10:07:57
Forrás: http://carp.rs/bojlis-vizek-tavak/tavak/szerbiai-bojlis-to-beljanski-raj/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó: Egyik sem
Csónak használati lehetőség: Nincs megadva
Behordás engedélyezett: Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett:
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett:
A bojlisállások különálló horgászhelyek: Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma: Nincs megadva
Szép kártya elfogadás Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok): 45.56803
GPS keleti hosszúság /lng (fok): 19.8668

Általános ismertető
Beljanski Raj egy 7 medencéből álló, összesen 40km hosszú vízterület, ami Túrijánál ömlik a Nagy Bácskai kanálisba. Beljanski raj egy ez a hét medence közül a maga 1,8km-es hosszával, ez a 2.számú medence, ami számunkra fontos, ugyanis ezt hozták helyre, kitisztították és mólókat építettek rá, összesen 33 darabot és, ami a legfontosabb, hogy folyamatos halasítás alatt áll.A tó 2 partján nád található, a szemközti oldalalon levő sávot nem tisztították,így csak az egyik partról van lehetőségünk a horgászatra, viszont ez több szempontból is tökéletes és bőven elegendő.

Mint már említettem, a tó hossza 1.8km, szélessége 70m-105m.Az átlagos vízmélység 2m-2.5m, de van ahol 3.5m-4m-es mélységet is találhatunk.A közelben nincs semmilyen, olyan létesítmény ami károsíthatná a víz minőségét, így kiváló minőségű víznek örvend a tó.
Térkép

A területre jellemző halfajtákat találhatunk meg (ponty, amur, busa, csuka, süllő, harcsa, egyéb fehér halak?). Az elmúlt pár évben, elsősorban kétéves pontyok kerültek a tóba, de ezek mellett még compóval és busával is halasítottak.2010-ben belekerült már 6t ponty, 3kg-15kg súllyal és tervben van, hogy a tavasszal még min. 5t ponty gazdagítja a vizet.A halállomány megőrzésére 24 órás halőri felügyeletet hoztak létre.

forrás:
http://carp.rs/bojlis-vizek-tavak/tavak/szerbiai-bojlis-to-beljanski-raj/
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Kizárólag C&R típusú tó ez, szóval minden nemes halat a kifogás után mielöbb vissza kell engedni, egyedül a fehér halakat vihetjük haza.Bojlis tónak indult, viszont a halállomány megengedi, hogy más, nem bojlis horgászok is élvezhessék a tó nyújtotta lehetőségeket.

A tavon 33 mólót/stéget találunk, ezek egymástól 50 méterre vannak, lehetővé téve a kényelmes horgászatot.A mólók 3mX3m kialakításúak és ezekről pecázunk, míg a mögötte lévő 2-3szor nagyobb földes részen, ami törött-köves borítást kapott felállíthatjuk a sátrunkat és egyéb, a kényelmet szolgáló eszközeinket.
Környék leírása
A tó mellett egy vendéglátó egység is megtalálható, bőséges ital- és étel-kínálattal, amit akár a mólókhoz is ki tudunk rendelni.Az étterem 130 személyt tud fogadni a hatalmas terasz mellett.Kedvező áron juthatunk szálláshoz, ha hosszabb ideig tervezünk maradni, vagy a családot elszállásolni , a több luxusapartman egyikében, ami mini konyhával és fürdőszobával is el van látva.
Megközelíthetőség
Beljanski raj-ig aszfalt út(5km re van Szenttamástól) vezet be a Szenttamás-Becsei főútról majd a tó mellett kemény föld utat találunk, ami lehetővé teszi, hogy az autónkkal egész a horgászhelyig eljussunk.
Térkép
Cím
Helyszín: (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
1
2
3